Vores Bibliotek

Kategorier
Gode råd

Sådan kan du spare penge på bogkøb

Det blev oprindeligt spået med udbredelsen af E-bøger, at den gamle papirform spillede på sine sidste vers, og at digitale versioner af populærlitteratur såvel som faglitteratur ville være vejen frem. Der er siden dette postulat blevet udført forskning der viste at hjernen husker bedre det læste materiale fra fysiske bøger sammenlignet med de digitale versioner.

Ydermere har der været indlagt en forventning om at efterspørgsel på fysiske bøger burde falde i forlængelse med at digitaliseringen skulle udbredes, men ser man på bogpriserne så er de upåvirket; hverken faldet eller steget. Dette viser i første omgang at forudsigelsen ikke har været korrekt; men også at bøger vil forblive i sin prisklasse i et godt stykke tid fremad.

Ikke til at betale for enhver

Litteratur har den status at den både falder ind under læring og underholdning; men i begge tilfælde kan bøger godt have en prisklasse der ikke er for enhver til at betale. Der er heldigvis mange måder at komme dette til nøds. Den letteste og klart billigste er jo at leje de ønskede bøger på sit lokale bibliotek. Dette afhænger dog selvfølgelig mere eller mindre af, at man husker sin afleveringsfrist. Dog er der så også den ulempe ved lejningen af bøger, at man netop ikke har sin egen bog. Man kan ikke markere de gode linjer man senere vil huske og vise til folk omkring sig.

Dernæst er der mulighederne om at kigge i diverse forhandlere af brugte bøger, men her kan man finde bøger der allerede indeholder markeringer, et par sider mangler eller noget er misfarvet fra en væltet kop kaffe.

Den sidste mulighed er at søge efter gode rabatter og tilbud, måske melde sig ind i nogle bogklubber der fra tid til anden har disse kendte rabatkoder, så man kan få sit ønskede læsestof til en bedre pris.

Særligt hvis du vælger at springe ud i at lede efter gode tilbud, så kan du heldigvis let få et overblik over diverse tilbudsaviser på Reklameaviser.dk.

Tal med venner

Foruden at gå ud i den åbne offentlighed og søge efter bøger, så plejer man at sige at man finder venner gennem smag. Oftest vil man kunne se en del af sig selv og sine interesser hos sine venner og derfor vil venner måske også kende steder du kan få gode tilbud; måske har de selv den bog du søger og overvejer om den har samlet så meget støv at den er til at give videre; endda måske i bytte for noget du selv ikke har læst længe?

Fordele ved at give sig hen til bøger

Uanset om man læser for fornøjelsens skyld, eller om man læser en bog i forbindelse med sit studie, arbejde eller lignende kan dét at læse have yderst mange fordele. En af de måske mest åbenlyse fordele ved at sætte sig ned og fordybe sig i en bog af en art må siges at være det faktum, at man optager en aktivitet som for langt de fleste har en beroligende effekt. Det at læse en bog kan derfor være medvirkende til, at man hurtigere og nemmere får pulsen ned og kobler af efter dagen, der gik. En anden fordel ved at læse bøger er, at der kan være et socialt element forbundet med det – eksempelvis i form af bogklubber. Er man medlem af en bogklub, eller stifter man én, er der rig mulighed for, at man får udvidet sine horisonter i forhold til de valgte bøger, der skal læses, så man på den måde oplever en masse nyt, spændende læsestof. Samtidig får man også stillet lidt af sit sociale behov i takt med de ugentlige eller månedlige aftaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *